TIGER MILK TEA

For Boba Tea lovers

Tiger milk tea este o băutură clasică care a devenit un cult în Taiwan și în țările asiatice din jur. A pătruns prin aproape toate comunitățile asiatice din țările occidentale.

Această băutură conține trei ingrediente principale – lapte, ceai și zahăr brun. În sine, ingredientele par lipsite de strălucire, dar atunci când sunt combinate, băutura devine o capodopera culinară.

În 2017, Tiger Sugar, un magazin Boba din Taiwan, s-a deschis cu laptele său boba cu zahăr brun. Zahărul brun de-a lungul cupei oferă dulceața care are ca rezultat o băutură cremoasă, răcoritoare, cu o aromă profundă de caramel.

Deși Tiger Sugar nu a inventat băutura, ei sunt cel mai probabil responsabili pentru popularizarea băuturii și pentru a o face celebră pe Instagram.

INGREDIENTE

  • Ceaiul negru: este bine să cumperi ceai de cea mai bună calitate. Această rețetă are doar o mână de ingrediente și steaua ei strălucitoare este ceaiul. Dacă folosești ceai de calitate scăzută, vei avea ceai cu lapte de calitate scăzută. Ceaiurile negre din frunze rupte puternice sunt de obicei cea mai bună alegere, deoarece aroma lor robustă se va amesteca bine cu ingrediente suplimentare. Ceaiurile mele preferate sunt ceaiul negru taiwanez Sun Moon Lake sau ceaiul negru Assam.
  • Perle Boba sau Tapioca: acest topping este complet indispensabil. Este să folosiți perle boba tradiționale insa se pot folosi si Boba instantanee.
  • Baia boba cu zahăr brun: Acest sirop îndulcește perlele boba, precum și băutura. De obicei se infuzează perlele boba in acest sirop timp de aproximativ 30 de minute inainte de servire. De asemenea, foloseste aproximativ 1 lingură din acest sirop pentru a îndulci cu totul întreaga băutură. Cu toate acestea, nivelul de dulceață depinde de preferințele tale personale. Puteti adauga mai mult sau mai putin sirop in functie de gust. Aceasta se face cu un raport de 1:1:1 de zahăr brun închis (sau zahăr muscovado): zahăr granulat: apă clocotită. De exemplu, dacă folosiți ½ cană de zahăr brun închis sau zahăr muscovado, atunci veți folosi și ½ cană de zahăr granulat și ½ cană de apă clocotită.
  • Sirop de zahăr brun caramelizat: Acest sirop oferă acea textură lipicioasă și dulce caramelizată pe exteriorul paharului. Este făcut din zahăr caramelizant (zahăr granulat și brun) și apă peste aragaz.
  • Lapte la alegere: Folositi lapte de lapte fără lactoză pentru a adăuga acel pic de cremos la latte. Puteți înlocui acest lapte cu orice lapte doriți (de exemplu, lapte de ovăz, lapte de migdale, lapte de soia etc.)

Mod de preparare

  1. Înmuiați ceaiul cu lapte: într-o cratiță mică, la foc mediu-mare, laptele și zahărul brun până se fierbe. Opriți focul și fierbeți ceaiul negru timp de 20 de minute. Se toarnă într-un castron sau o ceașcă mare și se dă la frigider până se răcește.
  2. Pregătiți perlele boba. Într-o cratiță, gătiți boba urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Dacă pe ambalaj scrie că boba nu este boba instant, încălziți apa la foc mare până la fierbere. Se toarnă boba și se amestecă până când boba plutește în partea de sus. Se reduce la foc mediu și se fierbe cu capacul pus timp de 25 de minute. amestecând din când în când. Apoi stingeți focul și lăsați boba să stea în cratiță timp de 25 de minute și apoi scurgeți amestecați din când în când.
  3. Înmuiați boba în baia de boba cu zahăr brun. Într-un castron rezistent la căldură, amestecați ½ cană de apă fierbinte (aproximativ 190F), ½ cană de zahăr brun închis sau zahăr muscovado și ½ cană de zahăr granulat și puneți-le cu grijă în boba fiartă timp de 30 de minute. Acest lucru va permite zahărului să se scurgă prin boba.

Related projects